Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Популярният сръбски режисьор Радивое Андрич пристига в Бургас за “София филм фест на брега”

Популярният сръбски режисьор Радивое Андрич пристига в Бургас за “София филм фест на брега”

22-рият “София филм фест на брега” продължава до 29 март в Културен дом НХК и се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на Община Бургас.

С три филма на Радивое Андрич ще бъде отбелязано посещението на популярния  сръбския режисьор на 22-рия “София филм фест на брега” в Бургас. Програмата включва и най-новия “Светкавици отново!”. Лентата е своеобразно продължение на втората му кинотворба “Светкавици!” от 2001 година. След прожекцията днес, 27 март, от 18.00 часа, Радивое Андрич ще разкаже за филма от сцената на Културен дом НХК и ще отговори на въпросите на публиката.  

Филмовата критика го беше определила като “първия югославски комерсиален ъндърграунд филм”, а 22 години по-късно “Светкавици отново!” ще ни припомни някои от героите на първия филм, които, заедно с новото поколение млади хора, продължават да се борят със стари и нови предизвикателства, поднесени им от живота.Сценарият е на Сърджа Анджелич, а в ролите са Сергей Трифунович, Борис Миливоевич, Никола Джуричко, Мая Манджука, Милица Вуйович.  

Андрич е един от най-популярните съвременни сръбски режисьори и е добре познат на бургаската публика. На първото издание на фестивала през 2003 година е сред официалните гости в Бургас, а киноманите са гледали хитовете “Светкавици” и “Когато порасна, ще стана кенгуру”, които ще могат да си припомнят в специална ретроспектива на тазгодишния филмфест. На юбилейното издание на “София филм фест на брега” през 2022 година “Как се научих да летя” на Андрич спечели Голямата награда на Община Бургас “Сребриста чайка”, присъдена от професионалното жури “за лекотата, с която повежда зрителите през важните теми - за смъртта, войната, разделението и вечните въпроси на живота”.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега