Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приключва строителството на новия Център за лица с психични разстройства

Приключва строителството на новия Център за лица с психични разстройства

В центъра специалисти ще работят за социалната рехабилитация на хора с леки психични и поведенчески разстройства.

Приключват строителните дейности в новия Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства. Той ще се намира на втория етаж в сградата на бившия Отрезвител. Там се извършва саниране и ремонт на вътрешните помещения. Изцяло е обновен покривът. Монтирана е алуминиева дограма. След приключване на строителните дейности, ще бъде закупена и доставена бяла, черна техника, както и необходимата мебелировка.

В центъра специалисти ще работят за социалната рехабилитация на хора с леки психични и поведенчески разстройства. За всеки потребител ще бъде изготвен индивидуален рехабилитационен план за участие в програми, включващи кулинарни, компютърни, музикални и арт занимания.

Центърът ще задоволи потребностите от общуване в група, придобиване на социални умения, ще предложи обучение за по-добро познаване и контрол над болестта, ще спомогне за правилно отношение и съдействие от страна на близките.

Предвижда се той да обслужва около 30 пълнолетни пациенти на възраст между 18 и 65 години с ниска степен на зависимост от грижи. С тях ще работят обучени медицински специалисти и немедицински кадри: ръководител, водещ случая психолог, социален работник, психиатър, трудов и арт терапевт, медицинска сестра.

Всичко това се случва по проекта "Развиване на нови услуги в Дневен център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства на територията на община Бургас", мярка 1: "Подобряване на системата за психично здраве на българските граждани". Той се осъществява по програма BG07 "Инициативи за обществено здраве", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) и Норвежкия финансов механизъм (НФМ) 2009-2014 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега