Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Профилактиката на детските алергии трябва да започне по време на бременността

Профилактиката на детските алергии трябва да започне по време на бременността

"Бременната жена е околната среда за развитието на плода. Ако тази околна среда е алергенът, рискът за алергии на плода се увеличава", коментира алергологът д-р Тихомир Мустаков.

Профилактиката на детските алергии трябва да започне по време на бременността на майката. Това заяви алергологът д-р Тихомир Мустаков по време на третото онлайн издание на „Форум бременност и детско здраве“ на Puls.bg. По думите му, около 20-30% от децата са засегнати от атопичен дерматит в ранна възраст, а при по-големи деца около 10-15% страдат от алергична хрема.

"Бременната жена е околната среда за развитието на плода. Ако тази околна среда е алергенът, рискът за алергии на плода се увеличава. Здравословният начин на живот на майката е най-ефективния начин за профилактика. Ако тя е здрава не е нужно да приема антибиотици по време на бременността, които повишават риска от алергия при детето", обясни д-р Мустаков и успокои, че при над 50% от децата оздравяват от алергията. 

„Българките раждат все по-късно. До голяма степен това се дължи на факта, че жените искат да се образоват и да имат успешна професионална реализация. Друг фактор за късна бременност са репродуктивните проблеми“, заяви д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа АГ „Света София".

По думите ѝ основните предизвикателства при късната бременност са рискът от прееклампсия, поява на малформации или миоми, които биха могли да попречат на нормалната бременност. В същото време раната бременност също крие рискове, заради неподготвения организъм на жената, обясни д-р Коларова.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега