Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Путин: Русия не може да бъде изолирана

Путин: Русия не може да бъде изолирана

Според Путин Русия не е можела повече да търпи “продължаващия осем години геноцид” в Донбас:

Руският президент Владимир Путин предупреди, че плановете на Запада да изолира Русия ще се провалят, тъй като е невъзможно да бъде изолиран някой в ​​съвременния свят, особено такава огромна страна като Русия, съобщава БНР, позовавайки се на Ройтерс.

Сблъсъкът с антируските сили в Украйна беше неизбежен, каза още Путин по време на посещението си на космодрума "Восточни" в Амурска област, руския Далечен изток.

Руският президент определи целите на така наречената от него специална военна операция в Украйна като “ясни и благородни” и изрази увереност, че те ще бъдат изпълнени. По думите му главната цел е да се помогне на хората в Донбас. Той добави, че руските въоръжени сили действат ефективно и резултатно, като използват най-съвременни въоръжения.

На среща със строителите на космодрума “Восточни” в международния ден на космонавтиката Владимир Путин оправда започването на бойните действия в Украйна с отказа на Киев да изпълни Минските споразумения:

"Бяхме принудени да направим това, просто защото, за съжаление, киевските власти, подтиквани от Запада, отказаха да изпълняват Минските споразумения, насочени към мирното решение на проблемите".

Според Путин Русия не е можела повече да търпи “продължаващия осем години геноцид” в Донбас:

"За наше съжаление започнаха превръщат Украйна в антируски плацдарм. Започнаха да отглеждат съществуващите отдавна кълнове на национализма и неонацизма". 

По думите на руския президент САЩ са използвали Украйна да заплашват Русия – и посредством НАТО, а Москва трябвало да защити рускоговорящото население в Украйна.

"Ясно е, че нямахме избор. Това бе правилното решение", каза Путин, който беше на посещение в космодрума заедно с белоруския си колега Александър Лукашенко, който пристигна на работно посещение в Русия.

Очаква се двамата да обсъдят украинската криза, западните санкции и двустранните отношения.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски призова Европейския съюз за санкции срещу всички руски банки и за ембарго на руския петрол, както и да определи краен срок за прекратяване на вноса на руски газ. Зеленски говори по видеовръзка пред литовския парламент.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега