Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румъния: От март с България влизаме в Шенген с въздушни и морски граници

Румъния: От март с България влизаме в Шенген с въздушни и морски граници

От румънското вътрешно министерство уточняват, че на 23 декември е постигната договорка с министерствата на Австрия и България. Засега няма коментар на новината от българските власти.

Румънският премиер Марчел Чолаку съобщи, че България и Румъния ще бъдат приети в Шенген по въздух и вода през март следващата година. Във Фейсбук Чолаку написа, че е постигнато е политическо споразумение през пролетта на следващата година да влезе в сила т. нар. "въздушен Шенген", като се очаква преговорите за сухопътните граници да приключат в рамките на 2024 г.

От румънското вътрешно министерство уточняват, че на 23 декември е постигната договорка с министерствата на Австрия и България. Засега няма коментар на новината от българските власти. Съгласуваната на ниво "Европейски съюз" дата на присъединяване за въздушния и морския транспорт е 31 март 2024 г., а за сухопътните граници перспективата е 2025 г., твърди румънският вестник “Адевърул”, като се позовава на правителствени източници. 

Постигнатото споразумение трябва да бъде потвърдено до два дни с гласуване в Комитета на постоянните представители на Евросъюза, отбелязва изданието. Материализирането на политическото споразумение в решение изисква съгласието на всички държави членки - процедурна стъпка, която ще продължи и на 28 декември, пише още "Адевърул".

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега