Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След бурята: Тийнейджър е със счупена ключица, жена е с прорезни рани от строшено стъкло

След бурята: Тийнейджър е със счупена ключица, жена е с прорезни рани от строшено стъкло

Компетентните органи продължават непрекъсната работа по отстраняване на нанесените щети до нормализиране на обстановката в Бургаска област. Много доброволци също са се включили в подпомагане на аварийните служби.

Няколко души са пострадали при бурята, разразила се вчера следобед в Бургас и региона, съобщиха от Областната управа.16-годишно момче е пострадало на спортна площадка в к-с „Изгрев“ от батут, има счупена ключица, без други сериозни наранявания.Жена в к-с „Изгрев“ е с порезни рани от счупени стъкла. Трима рибари от Черноморец, които бурята е засякла в морето, са били известно време застрашени от силните пориви на вятъра, но са били извадени на брега в добро състояние. Две жени от Поморие са приети в УМБАЛ с ниска сатурация в следствие на инцидент в басейн в Поморие.  


Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята навътре в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец. Организирана е веднага спасителна акция от Спасителния кризисен център-Варна. Катер „Спасител-2“, позициониран в Бургас, се е отправил на мястото на инцидента, но хора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек. Той е добре. Има сигнал за семейство, блокирано на остров Св. Иван, което отишло там на разходка. Вече са в безопасност.


В Областния дежурен център са подадени над 70 сигнала за паднали дървета в Бургас и останалите общини, както и информация за други по-дребни инциденти. Има населени места в общините с прекъснато електрозахранване.Компетентните органи продължават непрекъсната работа по отстраняване на нанесените щети до нормализиране на обстановката в Бургаска област. Много доброволци също са се включили в подпомагане на аварийните служби.

Най-тежко е положението в Поморие, където пътните артерии са блокирани от паднали дървета и падналите големи количества дъжд, електричеството е прекъснато. Кметът на Поморие Иван Алексиев свика кризисния щаб за предприемане на спешни действия за нормализиране на обстановката. В останалите общини положението е по-спокойно, въпреки че има паднали дървета и на изолирани по-малки населени места електричеството е било прекъснато. Обстановката в областта започва да се нормализира и към настоящия момент няма основание да се свиква областен кризисен щаб.


При промяна на обстановката и влошаване на обстоятелствата готовността на областния управител остава за свикване на областен кризисен щаб.Компетентните органи продължават непрекъсната работа по отстраняване на нанесените щети до нормализиране на обстановката в Бургаска област. Много доброволци също са се включили в подпомагане на аварийните служби.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега