Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Звукови сигнализатори на 16 градски кръстовища и 54 обществени сгради

Звукови сигнализатори на 16 градски кръстовища и 54 обществени сгради

От това лято Община Бургас ще улесни престоя на хората със зрителни увреждания, гостуващи в морския град. Незрящите туристи също ще могат да ползват въведената преди няколко години система от звукови сигнализатори на 16 възлови градски кръстовища и 54 обществени сгради.

От това лято Община Бургас щеулесни престоя на хората със зрителни увреждания, гостуващи в морския град.Незрящите туристи също ще могат да ползват въведената преди няколко годинисистема от звукови сигнализатори на 16 възлови градски кръстовища и 54обществени сгради.

За целта всеки човек със зрителноувреждане трябва да посети Туристическия информационен център /до подлеза наОперата/, където ще получи за времето, през което пребивава в Бургас, пулт зауправление, както и подробна информация за начина на ползване на звуковитесигнализатори и подробен списък с оборудваните обекти.

Изграждането на интегрирана система от звуковисигнализатори на територията на община Бургас осигурява необходимата възможностза безопасно, бързо и независимо придвижване на хора с нарушено зрение, като всъщото време не нарушава дейността и спокойствието на останалите участници вобществото, незасегнати от този проблем. След изграждане на систематаОбщина Бургас закупи и предостави на жители със зрителни увреждания общо 130бр. пултове за управление.

По този начин бе предоставена възможност забезопасното им и независимо придвижване в града. В края на миналата година повреме на обществените обсъждания, свързани с реализирането на проект„Интегриран градски транспорт“, хора със зрителни увреждания отбелязаха, четази система може да се ползва единствено от жители на Бургас. Така се породиидеята на Община Бургас да предостави тази възможност и на гостите на града,които имат зрителни проблеми. Следващата крачка е обхвата наобектите с достъп за хора със зрителни увреждания да бъде разширен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега