Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Беларус придвижва военно оборудване и жива сила на фона на опасенията от нападение срещу Украйна

Беларус придвижва военно оборудване и жива сила на фона на опасенията от нападение срещу Украйна

От Минск беше обявено, че няма да участват във войната в съседна Украйна, но през октомври президентът Александър Лукашенко разпореди разполагането на 9000 руски военни близо до украинската граница.

Беларус планира днес и утре да придвижи военно оборудване и жива сила, за да проведе "контратерористично учение" на фона на опасенията, че Русия може да предприеме ново нападение срещу Украйна от беларуска територия, предаде Ройтерс.

"През този период се планира да се придвижи военно оборудване и персонал от силите за национална сигурност", съобщи беларуският Съвет за сигурност, цитиран от държавната информационна агенция БелТА.

"Движението на цивилни транспортни средства по определени пътища и в някои райони може да бъде ограничено. Планира се и използването на имитационни средства за поражение с учебни цели", се казва още в съобщението, без да се оповестяват подробности в кои части на страната може да се въведат въпросните ограничения.

От Минск беше обявено, че няма да участват във войната в съседна Украйна, но през октомври  президентът Александър Лукашенко разпореди разполагането на 9000 руски военни близо до украинската граница. Той мотивира решението си със заплаха от страна на Киев и Запада.

Русия и Беларус официално са част от т.нар. "съюзна държава" и са в тесен икономически и военен съюз. На 24 февруари Москва използва беларуска територия като плацдарм за нахлуването си в Украйна, отбелязва Ройтерс.

В позиция, разпространена днес във "Фейсбук", украинският генерален щаб заяви, че "на полигоните на Република Беларус се обучават вражески единици" и предупреди, че е възможно да има нови атаки от територията на Беларус.

Миналата седмица руският министър на отбраната Сергей Шойгу и беларуският му колега Виктор Хренин обсъдиха военното сътрудничество между двете държави. 

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега