Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отбелязва Световния ден на здравето с „Болница на открито“

Бургас отбелязва Световния ден на здравето с „Болница на открито“

Събитието ще се проведе в специално обособено здравно градче, което ще бъде разположено в градинката до Часовника.

Бургас ще отбележи Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници с мащабна безплатна кампания по профилактика и превенция сред жителите и гостите на града. Събитието ще се проведе на 7 април от 09.30 до 17.00 часа в специално обособено здравно градче, което ще бъде разположено в градинката до Часовника. Там ще бъдат поставени 7 пункта и 2 линейки, в които всички хора, които желаят ще могат да консултират здравния си статус с лекари от различни медицински специалности – кардиология, ендокринология, пулмология, неврология, ортопедия, очни и УНГ болести. Това обявиха медиците от Сдружение „Младите лекари“ на среща с медиите в сградата на Община Бургас. 

„Кампанията, която ще осъществим е съвместна с Община Бургас и Медицинския факултет на университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя е под наслов „Болница на открито“. В една от шатрите студенти по медицина ще дават информация и ще правят демонстрация за оказване на първа медицинска помощ, като сърдечен масаж и обдишване. Нека повече граждани се възползват и проверят своя здравен статус“, разказа д-р Стамен Пишев – председател на Сдружение „Младите лекари“. 

Той допълни още, че ще се измерва артериално налягане, кръвна захар, ще се прави електрокардиография, неврологични прегледи, скрининг за катаракта, за глаукома и зрителна острота, ще се изготвя диетичен режим. Д-р Пишев помоли гражданите, които имат изследвания от ортопедични прегледи, да ги носят.

Кампанията ще продължи до есента с пътуващи лекарски екипи, които ще посетят всички пенсионерски клубове в Бургас и ще популяризира здравословния начин на живот.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега