Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

УМБАЛ Бургас ще има втора ангиографска зала

УМБАЛ Бургас ще има втора ангиографска зала

Болницата направи мащабен ремонт, за да подготви помещенията за разполагане на апаратурата

Съвсем скоро УМБАЛ Бургас ще се сдобие с нова ангиографска зала, в която ще се извършва инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Болницата направи мащабен ремонт, за да подготви помещенията за разполагане на апаратурата. Той е към края си и монтажът на апаратите започна. Новата зала се намира на четвъртия етаж в терапевтичния корпус, в Отделението по кардиология. Досега кардиолозите използваха ангиографска зала на първия етаж. След края на ремонта ще приключи ежедневното местене на пациентите от и до четвъртия етаж, което ще осигури по-добър комфорт както за тях, така и за персонала, информира д-р Светослав Гогов, инвазивен кардиолог и началник на Отделението по кардиология.

С целево финансиране от Министерството на здравеопазването е закупена съвременна високоспециализирана система за придобиване, обработка и съхранение на интервенционални образи, популярна още като „С-рамо". Системата включва мобилен рентгенов апарат от най-висок клас, подвижна маса за пациента и командна зала с необходимата компютърна конфигурация. Към момента това е най-новият ангиографски апарат в Бургас и региона, от реномиран японски производител.

С подобна апаратура са оборудвани залите във водещите кардиологични клиники в Европа и света. Тя ще се използва за инвазивна диагностика и за различни интервенции за лечение на съдовете – стентирания, катетризации, поставяне на пейсмейкъри.Апаратурата съчетава последните виждания за бъдещето на инвазивната кардиология в помощ на най-добрите и съвременни методи за лечение на заболявания като исхемична болест на сърцето, клапни заболявания, периферна артериална болест (вкл. каротидни, бъбречни артерии и др.).

Благодарение на ясния образ кардиолозите могат да вземат решения в реално време, да прилагат иновативни подходи и щадящи пациента подходи. Едно от най-големите предимства на апарата са по-ниските дози на облъчване на пациента, които могат да се проследяват включително в реално време.Досегашната ангиографска зала вече ще бъде използвана само от Клиниката по съдова хирургия. Двете отделения съвместяваха графика си, което водеше до сложно планиране, изчакване и стресови ситуации, особени при спешни случаи.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега