Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес е последният работен ден на бригадата на Атанасовско езеро /снимки/

Днес е последният работен ден на бригадата на Атанасовско езеро /снимки/

Утре организаторите от Българско дружество за защита на птиците организират екскурзия до Иракли

Бригадата Атанасовско езеро‘ 2021 г. събра 50 доброволци от страната с различни интереси, учебни специалности и професии, обединени от любовта към природата и желанието да помогнат за обитателите на Атанасовско езеро и защитена местност Пода. Всяка сутрин от 8 до 12 часа младите хора дават своя доброволен труд за ремонт на острови за гнездене на птици, за косене на тръстика в „Пода“, за садене на морска рупия в Атанасовско езеро, чрез която ще се пречисти водата в лагуната, ремонт на Пътеката на саблеклюна и др.

(Снимка: Община Бургас)

Друга група всеки ден се обучават как да различават птиците на Бургаските езера, но най-привлекателната дейност, която тече целодневно е наблюдението на есенната миграция на „Точката“ и обучението на доброволците.Всяка вечер има различни лектори, които споделят своя опит, свързан с опазването на природата, птиците и езерата около Бургас. Тази вечер ще е посветена на климатичните промени и доброволците ще научат как се промяна климатът на Балканския полуостров и специално в Черно море и как тези промени влияят на местно ниво. Климатични проекции за района на Черно море и Балканския полуостров. Лекцията се организира в партньорство с БФБ по проект “Game On | Don't let climate change end the game!” с подкрепа на програма DEAR на ЕК. Лектор ще бъде Мирна Матов, докторантка в катедра Метеорология и геофизика към Физически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

(Снимка: Община Бургас)

Утре организаторите от Българско дружество за защита на птиците организират екскурзия до Иракли като награда за добре свършената работа на бригадата, а вечерта ще е последната за лагерниците и купона край лагерния огън ще бъде незабравим.

Бригадата се организира от БДЗП в рамките на проект „Животът на пеликана“ (LIFE18/NAT/NL/000716), финансиран по програма LIFE на ЕС и с помощта на Whitlеy Fund for Nature.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега