Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Калин Стоянов: Кирил Петков два дни ме убеждаваше да стана министър /Видео и снимки/

Калин Стоянов: Кирил Петков два дни ме убеждаваше да стана министър /Видео и снимки/

Стоянов е категоричен, че би останал на поста си и след ротацията, но само ако получи подкрепата на лидерите на партиите, подкрепящи властта. Той коментира и актуални теми като заловената поредна група, занимаваща се с превоз на нелегални мигранти.

Единственият човек, с когото съм водил разговори и който в продължение на два дни ме убеждаваше да стана вътрешен министър, е г-н Кирил Петков. Това каза вътрешният министър Калин Стоянов, който днес гостува в Бургас по повод годишния отчет на местната областна дирекция. Стоянов е категоричен, че би останал на поста си и след ротацията, но само ако получи подкрепата на лидерите на партиите, подкрепящи властта. Той коментира и актуални теми като заловената поредна група, занимаваща се с превоз на нелегални мигранти. 





„От днешния ден се провежда специализирана полицейска операция по отношения на организирана престъпна група, която активно се занимава с нелегална миграция, т.е. превеждане през границата и евентуално извеждане извън границите на страната. До момента имаме задържани 10 лица. Предполагам, че в рамките на деня ще имаме още такива. Тепърва ще се обоснове на кого какво обвинение ще бъде повдигнато. Това е съвместна операция между ГД Гранична полиция, ОДМВР Бургас и ДАНС. Въпросната група е действала на територията на цялата страна, предимно тук, в Бургаска област. Прекарвали са мигранти от различни места. Групата е работила от няколко месеца. Тя е била наблюдавана в конкретен период, за да може да се извърши законно обвинение. Лидерът на групата е задържан, криминално проявен е. На допълнителен брифинг, съвместно с прокуратурата, ще дадем повече информация“, коментира Стоянов. 


Дали ще запази поста си, Стоянов коментира така: „Единственият човек, с когото съм водил разговори и който в продължение на два дни ме убеждаваше да стана вътрешен министър, е г-н Кирил Петков. Аз с никой друг не съм водил разговори. Никой не би следвало да се чувства сигурен за поста си. Аз го казах няколко пъти и преди – премиерът и вицепремиерът са тези, които ще вземат решение, което решение би следвало да бъде съгласувано с лидерите на политическите партии, които подкрепят правителството. И ако всички те са на едно мнение, аз съм готов да продължа на този пост“.


Относно освобождаването от ареста на шофьора, убил момче на пешеходна пътека в центъра на София, министърът каза следното: „Жалка история. Не би следвало този човек, който си позволи да кара с близо 90 км/ч в населено място, с алкохол в кръвта, убивайки едно невинно дете на пешеходна пътека, да бъде пуснат под домашен арест. Аз считам, че той следва да бъде там, където му е мястото, а именно в следствения арест, докато приключи разследването по производството“. ОДМВР Бургас е пример за взаимодействие между структурите на МВР, община Бургас, областна управа и не на последно място – с окръжна и районна прокуратура, категоричен бе министър Стоянов. 

Публикувахте от PoligrafF.net в Сряда, 21 февруари 2024 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега