Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мицкоски нападна правителството на РСМ, че се страхува от референдуми

Мицкоски нападна правителството на РСМ, че се страхува от референдуми

"Няма да има никаква промяна на Конституцията. Българите не заслужават и нямат място в Конституцията на Македония", заяви Мицкоски.

Ако е вярно това, което чух и прочетох в медиите, че правителството се готви да отхвърли нашата инициатива за референдум за Договора с България, внесена в парламента, тогава това означава, че то се страхува да се изправи пред хората.

Това каза лидерът на опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, цитиран от МКД. 

"Нека оставим председателя на парламента Талат Джафери да си каже думата и да отидем да съберем необходимите подписи за организиране на референдум за анулиране на договора с България", каза още той.

"Бягат от предсрочни избори, бягат от народа, но не бягат от престъпност и кражби. Те не заслужават да се наричат ​​правителство, те правят всичко, за да влошат отношенията с опозицията. Още веднъж ги предупреждавам, че цялата отговорност ще бъде на правителството, защото то не показва демократичен капацитет. Това е отлична възможност за демократично изявяване на хората както на референдум, така и на предсрочни избори. Но може би е само спекулация и нека председателят Джафери първо позволи инициативата и след това направи възможно събирането на необходимите 150 хиляди подписа и ние тръгваме на референдум", каза още лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Припомняме, че преди дни Мицкоски направи поредно остро изявление срещу България и българите в Северна Македония. 

"Няма да има никаква промяна на Конституцията. Българите не заслужават и нямат място в Конституцията на Македония", заяви Мицкоски.

По неговите думи Договорът за приятелство и сътрудничество с България е източникът, основата на грубата българска политика спрямо Македония, която отрича правото на съществуване на РСМ.

"Когато атакуваме една несправедливост, най-добре е да ударим по нейните корени. През последните 5 години виждаме как едно отровно дърво ражда отровни плодове и поради тази причина е най-добре да ударим по корените на това отровно дърво, а не по неговите отровни плодове, какъвто е Договорът с България", изтъкна Мицкоски.

Според него над 60% от македонците и над 50% от неговите съграждани подкрепяли референдума и ще гласуват в негова подкрепа.

Мицкоски обеща да мобилизира македонският народ и мнозинството в парламента. Той е на мнение, че по време на референдума трябва да бъдат организирани предсрочни парламентарни и предсрочни президентски избори в страната. 

Източник: News.bg
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега