Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Намаляват подзоните за платено паркиране в Бургас

Намаляват подзоните за платено паркиране в Бургас

Гражданите могат да дават своите предложения за промени в наредбата за платено паркиране до 31 март, тя е качена на страницата на Общината.

Предложение  на „Възраждане“ за платеното паркиране в Бургас е частично възприето от община Бургас. Това коментираха на пресконференция днес народния представител Борис Аладжов и общинските съветници Мариян Иванов и Виктория Върбанова. 

"Още в предизборната кампания, както и на комисии след това, ние предлагахме един квартал да стане една зона за платено паркиране", припомни Мариян Иванов. 

До момента, синята зона, е разделена на 28 подзони и когато граждани, които са си платили за стикер по постоянен адрес, не намерят място в своята подзона и спрат в съседна, подлежат на наказателни мерки и санкции. В проекта на наредбата, изготвен от общината, въпросните подзони са намалени по брой на 9, а обхватът им е разширен, уточняват от „Възраждане“.

„Впечатление прави, че въпреки анонсираното създаване на зона „супер център“, такова предложение няма внесено от страна на общината“, посочи Мариян Иванов. 

Гражданите могат да дават своите предложения за промени в наредбата за платено паркиране до 31 март, тя е качена на страницата на Общината. 

„Възраждане“ призоваха бургазлии да са активни и по друга, важна за общината, тема. Предстои окончателното почистване и ликвидиране на старите нефтени утайници, които са на територията на „Лукойл Нефтохим“ и са останали ангажимент на държавата след приватизацията. От рафинерията са изготвили доклад за оценка на въздействието върху околната среда и хората могат да се запознаят с него на страницата на РИОСВ – Бургас. Докладът е достъпен и в дирекцията по екология в Общината.

„Планира се останалите 250 000 кубически метра остатъчни продукти да бъдат преработени, а резервоарите – почистени. Именно те бяха сочени за източник на неприятни миризми през годините“, добави Мариян Иванов. 

Срокът за изпълнение е до 2025 г. и най-вероятно ще трябва да се удължи, посочи общинският съветник. По темата предстои и обществено обсъждане, което ще се проведе на 2 април.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега