Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обсъждат продажбата на български продукти в най-голямата търговска верига в САЩ

Обсъждат продажбата на български продукти в най-голямата търговска верига в САЩ

Българското министерство на икономиката проведе среща с ръководството на една от най-големите търговски вериги в света и представи възможностите за доставка на български стоки в търговските обекти на компанията.

Българското министерство на икономиката проведе среща с ръководството на една от най-големите търговски вериги в света и представи възможностите за доставка на български стоки в търговските обекти на компанията.

Срещата между министър Божидар Лукарски и вицепрезидента по международните отношения на "Walmart" - Пол Дик се проведе в централата на компанията в Литър Рок, Арканзас. Българският представител запозна евентуалния ни партньор с условията, които страната ни предоставя за развитие на логистична дейност, както и предимствата при развитие на логистична база на компанията в България като врата към пазара на ЕС, страните от Близкия Изток и Африка.

Навлизането набългарски продукти и изделия в магазините от веригата би могло да доведе до значителноувеличаване на износа ни за САЩ, отчитайки факта, че компанията има около6 500 търговски обекта на територията на Щатите. Представителят на компанията сподели, че до момента „Walmart“ няма конкретни договорености с държави от ЮгоизточнаЕвропа и България епървата страна, която проявява интерес към съвместен бизнес. Пол Дик допълни, че плановете на компанията за развитиена електронната търговия, което също би било от интерес за българските производителии доставчици.

„Walmart“ е най-голямата търговска верига в света. Съссвоите близо 500 млрд. долара годишни приходи базираната в Арканзас американскакорпорация оглавява световната класация Fortune Global 500, като същевременно еи най-големият работодател в световен мащаб с 2.3 млн. служители, от които 1.4милиона в САЩ.

В края на 80-те години на миналия век компанията се превръща отрегионален в национален гигант, а от началото на 90-те години започваускореното разширяване на дейността извън границите на САЩ и понастоящемразполага с над 11 500 магазина в 28 страни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега