Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Остават 4 дни до най-големия фестивал за Лего роботика в света - FIRST LEGO League в Бургас

Остават 4 дни до най-големия фестивал за Лего роботика в света - FIRST LEGO League в Бургас

Над 20 отбора с ученици от 10 до 16 години от 15 населени места в България ще премерят сили по правилата на световното състезание FIRST LEGO League Challenge.

След четири дни Бургас ще приеме близо 200 деца от цялата страна, за да участват в най-големия фестивал за Лего роботика в света – FIRST LEGO League Challenge. Събитието, което се провежда в над 110 страни с милиони участници, ще се проведе тази събота, 20 април, в Бургаския свободен университет. Над 20 отбора с ученици от 10 до 16 години от 15 населени места в България ще премерят сили по правилата на световното състезание FIRST LEGO League Challenge. 

Бургаските участници са от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, а освен тях в надпреварата ще има състезатели още от Варна, Видин, Габрово, Добрич, Казанлък, Лом, Луковит, Ловеч, Пирдоп, Разград, Русе, Сандански, Шумен. В продължение на няколко месеца, под ръководството на своите ментори, те са се готвили усърдно за тази приятелска надпревара. Tемата тази година на състезанието е „Шедьовър“ (Masterpiece) или „Kак науката и технологиите ни помагат да създаваме, разпространяваме и споделяме различни интереси, хобита и изкуства?“. 

Отборите ще отговорят на този въпрос чрез изпълнение на иновативен проект и различни мисии, през които ще преминат с роботите си на сцената за „робот битки“. По време на подготовката си, те са изследвали професии и усвоявали нови знания и умения в редица творчески и иновативни сфери. Експертно жури от съдии и рефери ще има крайната дума за това кой отбор ще се класира за Европейското състезание в Бодьо, Норвегия, в средата на месец май. Освен състезанието, събитието включва и изложбена част – Зона Експо, в която посетителите ще могат да разгледат различни щандове на най-големите школи по роботика. 

В тях ще могат да видят официални и кастъм модели и роботи на клубове на български колекционери на LEGO, разработки и програми на академии и клубове по роботика в България от средното и висшето образование, разработки на бизнес организации в сферата на технологиите и иновациите и продукти на LEGO Education и FIRST LEGO League и др. Водещи на робо надпреварата ще бъдат най-позитивните, усмихнати и влюбени родни инфлуенсъри - Арти и Криси. 

Събитието ще бъде напълно безплатно за всички посетители и любители на света на роботиката и технологиите. Фестивалът се организира от Центъра за творческо обучение в партньорство с Община Бургас и Бургаския свободен университет. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега