Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представиха бюджета на Бургас за 2024-та! Основен акцент - демографската криза /Видео и снимки/

Ще се инвестира в младите, здравето, добрата градска среда и развитието на бизнеса
Представиха бюджета на Бургас за 2024-та! Основен акцент - демографската криза /Видео и снимки/

Кметът Бургас Димитър Николов и заместниците му представиха подготвените основни параметри на Бюджет 2024. Макрорамката на бюджета е 505 млн. лева, като цифрите и параметрите в него ще търпят развитие.

Кметът  Бургас Димитър Николов и заместниците му представиха подготвените основни параметри на Бюджет 2024. Макрорамката на бюджета е 505 млн. лева, като цифрите и параметрите в него ще търпят развитие. Публичното обсъждане на бюджета ще се проведе на 24-ти януари от 17:30 часа в Дома на Нефтохимика. 

Демографската криза е основен акцент в бюджета. Предвиждат повече средства при раждане на дете, повече проекти свързани с образованието и детското здравеопазване.

„Тенденцията по обезлюдвяне и проблемите с демографията за изключително остри, не можем да стоим безучастни и да очакваме активности само от държавата. Мисля, че местната власт трябва да поеме своята отговорност в тази политика. За целта осигуряваме повече средства за здравето на децата, образованието, добрата градска среда. Инвестициите, които ще направим са в посока повече възможности за развитие на бизнеса, за подобряване на условията на живот, без значение дали в центъра на града или в съставните селища. Голямата тема е демографията“, каза Николов. 



Предвидени са и средства за изграждането на детската болница, която си остава основен приоритет, както и за други проекти като канализация в Българово, реконструкцията на ул. „Шейново“, ул. „Индустриална“, ул. „Крайезерна“, кръгово кръстовище на бул. „Захари Стоянов“ и др.  

В представянето на бюджета участваха зам.-кметовете Чанка Коралска, Диана Саватева, Станимир Апостолов, Михаил Ненов и Манол Тодоров, както и председателят на местния парламент Михаил Хаджиянев.



"Бюджетът е балансиран и то не само счетоводно. Много от планираните инвестиции са в съставните селища. Така че бюджетът осигурява баланс между център и периферия.", каза зам.-кметът по финансите Станимир Апостолов.

"Имаме големи събития в спортния календар на Бургас. Неслучайно сме ги планирали извън лятото. Така ще удължим активния туристически сезон и ще се постараем да извлечем от тях и икономически ползи. Бюджетната рамка за спорта е увеличена, в сравнение с миналата година.", заяви зам.-кметът по туризъм и спорт Манол Тодоров.



"Подкрепа за благосъстоянието на гражданите. Към това са насочени дейностите в моя ресор. Предвиждаме различни подкрепящи програми както за учениците, така и за учителите. Акценти в здравеопазването ще са превенцията и привличането на медицински специалисти. Значително се повишава финансирането на грижата за най-уязвимите.", коментира зам.-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Михаил Ненов.



"Тази година сме изправени пред голямото предизвикателство да наваксаме изгубеното време през предишните 2 години, когато множество програми чакаха „на трупчета". Предстои изпълнението на множество инфраструктурни проекти, за които има осигурено финансиране. Продължаваме и с поетапното изпълнение на програмата „Моят град, моята улица, моят квартал“. Там имаме завършени близо 70 проекта. Но чакат още 60 одобрени за изпълнение.", сподели зам.-кметът по строителството Чанка Коралска.



"Аз мога да кажа, че тази година ще имаме и повече пари за култура. Това ще ни позволи да задържим и развием позициите на Бургас като лидер в национален план. Сред акцентите в програмата са ремонтите на над 10 читалища, съхраняването и обезопасяването на скулптурния парк на града.", каза от своя страна зам.-кметът по култура Диана Саватева. 





ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега