Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първанов: АБВ готви оферта за партньорство към БСП

Първанов: АБВ готви оферта за партньорство към БСП

Експрезидентът обвини в излишен негативизъм настоящия държавен глава.

В контекста на предстоящите избори Георги Първанов коментира, че винаги е отворен за диалог с други политически сили. Той сподели в ефира на bTV, че партията му АБВ възнамерява да направи "отворена оферта към БСП и всички леви политически формации" за коалиционно или друго партньорство. Първанов подчерта, че монополът в лявото политическо пространство не води до стабилно управление – истина, която е доказана. 

Като бивш президент (2002-2012), Първанов си позволи и по-остър коментар относно настоящия държавен глава, като го обвини в излишен негативизъм. Повод за изказването бе отчета на президента Румен Радев за първите две години от мандата му. Според предшественика му, президентът трябва да бъде критичен и да бъде своеобразен коректив на другите власти, но това трябва да се случва периодично и по конкретни поводи.

"Постояннатависока свърхкритичност, да не кажа, негативизъм, когато се излъчва отинституцията, кара хората да не възприемат тези оценки и впечатлението, коетосе създава, е за тежък конфликт, да не кажа, война между институциите. А товаснема доверието. Давам му съвет да бъде остро критичен, но не ежедневно и не повсеки повод, защото тогава ще има по-голяма чуваемост", коментира Първанов.

Той определикато очевиден стремежа на държавния глава за създаване на нов политическипроект, но е на мнение, е още е рано Румен Радев да мисли за подобно нещо.Колкото до идеята на президента за създаване на Стратегически съвет, Първановсмята за разумна.

На въпрос заизбора на изтребители за българската армия, Георги Първанов посочи, чеконкурсът е опорочен и настоя за мораториум върху сделката. Той е на мнение, чесега не е най-подходящият момент за закупуване на изтребители, а старите машинимогат да изпълняват функциите си поне още 10 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега