Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служители на ИАРА откриха скрита нерегистрирана лодка в езеро Вая

Служители на ИАРА откриха скрита нерегистрирана лодка в езеро Вая

По инициатива на сдружение СНЦ ,,Приятели на морето- Бургас", съвместно с ИАРА Бургас и в изпълнение на Закона за рибарството и аквакултурите,бе извършено зарибяване на язовир „Мандра“.

Служители на сектор „Рибарство и контрол Бургас“ към отдел „Рибарство и контрол - Черно море“ извършиха планирани проверки и проверки по сигнали по бреговете на езеро Вая. След получен сигнал от тел. 112 за лица, които извършват риболов с мрежи във водите на езерото, контролните органи на ИАРА извършиха незабавна проверка на посоченото в сигнала място.  След продължително наблюдение, служителите установяват лодка с две лица в нея, които се насочват към брега.  Нарушителите забелязват инспекторите на ИАРА, възпрепятстват проверката и успяват да избягат. При извършен обход по бреговете на езеро Вая, служителите от  сектор „Рибарство и контрол Бургас“ откриват скрита лодка.  С цел да не бъде забелязана, лодката е била покрита с тръстика. Плавателният съд няма отличителни знаци и е без регистрация. В лодката са открити мрежи и следи от улов на риба. Всички уреди и средства са иззети за унищожение. 

По инициатива на сдружение СНЦ ,,Приятели на морето- Бургас", съвместно с ИАРА Бургас и в изпълнение на чл.3, ал.1 и 2 от Закона за рибарството и аквакултурите, се извърши зарибяване на язовир „Мандра“. Използваният зарибителен материал е от вида шаран с общо тегло 80 кг и средно единично тегло 0,030 грама. 


Снимка: ИАРА

При извършена нощна проверка на язовир „Жребчево“, под с. Паничерево от служител на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол Сливен“ и доброволни сътрудници бяха открити и извадени от водата 11 броя мрежи с обща дължина 550 метра.Уловената в тях риба от вида платика с тегло 20 кг, шаран с тегло 2 кг, костур с тегло 1 кг бяха освободени и върнати обратно във водата. Мрежите за иззети за унищожаване.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега