Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Земеделците преговарят с властта за компенсации от 500 млн. лева

Земеделците преговарят с властта за компенсации от 500 млн. лева

В петък от Българската аграрна камара заявиха, че, цитирам, "ще изкарат фермерите по улиците във всички краища на страната и единственият начин да се приберат, е удовлетворяване на исканията им".

Държавата трябва да отговори днес на фермерите дали ще им осигури исканите от тях допълнителни 500 милиона лева. Това е така наречената украинска помощ за сектори, засегнати от навлизането на по-евтина продукция на българския пазар, предава БНР.

В петък от Българската аграрна камара заявиха, че, цитирам, "ще изкарат фермерите по улиците във всички краища на страната и единственият начин да се приберат, е удовлетворяване на исканията им". Също в петък премиерът Денков заяви, че държавата търси варианти за допълнително подпомагане на фермеритеВ днешната среща в Министерския съвет ще участват както премиерът, така и министрите на земеделието Кирил Вътев и на финансите Асен Василев. 

Министър Вътев вече заяви, че е съгласен с част от исканията на фермерите:"И аз бих застанал до техния протест срещу усложненията, които им причиняват зелените изисквания и ги правят нерантабилни на пазара и срещу намерението да бъдат атакувани от нелоялна конкуренция с дъмпивгов внос - от трети страни, не само Украйна".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега