Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

УМБАЛ "Дева Мария" оборудва с модерна апаратура отделенията по неонатология и ОАИЛ

УМБАЛ "Дева Мария" оборудва с модерна апаратура отделенията по неонатология и ОАИЛ

Университетска болница "Дева Мария" се оборудва с нова, свръхмодерна техника за отделенията по неонатология и по анестезиология и интензивно лечение.

Университетска болница "Дева Мария" се оборудва с нова, свръхмодерна техника за отделенията по неонатология и по анестезиология и интензивно лечение.

Неонатологичното отделение, което е единственото в Югоизточна България с трето най-високо ниво на компетентност, се снабди с последен модел респиратор за обдишване на новородени деца с дихателна недостатъчност.

"Респираторът прецизира режимите на обдишване, което се извършва изключително нежно и по този начин създава условия за максимално щадене на бебетата", коментира д-р Мария Търнева, началник на отделението по неонатология в УМБАЛ „Дева Мария”.

Два нови кувьоза допълват модерното оборудване в отделението. Те са снабдени с автоматично и много прецизно регулиране на влажността, температурата и кислородната концентрация. Това създава оптимална среда за отглеждане на недоносените деца, като имитира до най-голяма степен майчината утроба и им гарантира качествен живот. Друго важно предимство е, че по този начин се намаля нивото на стрес при бебетата, което им помага по-бързо да се възстановят.

Екипът на отделението по неонатология се грижи за над 1200 новородени деца на година, като в Интензивния сектор се лекуват и отглеждат средно по 200 бебета всяка година.

Два нови респиратора от изключително висок клас допълват оборудването и в отделението по реанимация на УМБАЛ „Дева Мария”. Апаратите позволяват обдишване на пациентите близо до физиологичното дишане. Снабдени са с предпазни механизми, които свеждат до минимум появата на баротравма и намаляват престоя на болните в реанимация.

"Новите респиратори ще помогнат за качественото лечение на критично болните пациенти", коментира началникът на ОАИЛ д-р Николай Игнатов.  Модерната апаратура е на фирма Dräger, лидер на пазара на медицинска техника в областта на неонатологията и реанимацията и анестезиологията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега